Vi använder cookies för att ge dig en riktigt bra shoppingupplevelse i vår butik. Genom att fortsätta surfa här godkänner du cookies.
Jag förstår Mer information
Trygg e-handel Kundklubb 033-14 14 00 order@sparkop.se Följ oss
FRI FRAKT på order över 699,-

Dataskydd

Allmänna principer för integritet och databehandling

Sparköp Postorder AB (Sparköp) anser att skyddet av konfidentialiteten av personuppgifter och kontaktuppgifter för sina kunder är mycket viktigt och står för lagenligheten av behandlingen av personuppgifter.

Dataskydd gäller för alla Sparköps kunder oavsett om orderläggning sker via webbutiken, telefon, kupong eller annan metod.

1. Datainsamling

De uppgifter som ska lämnas av kund för att slutföra en beställning är indelade i obligatoriska och frivilliga.

1.1. Följande uppgifter är obligatorisk för kund:
1.1.1. Fullständigt namn - Krävs för att Sparköp ska kunna behandla och genomföra beställningen.
1.1.2. Adress - Krävs för leverans av beställningen oavsett om det är hemleverans eller leverans till ombud som valts. Adress används även för möjligheten att avisera ankomsten av beställningen. Adress används av Sparköps partner DB Schenker för att kunna fullfölja sitt leveransåtagande.

1.2 Följande uppgifter är frivilliga för kund men som rekommenderas för utökad service avseende beställning:
1.2.1 Mobiltelefonnummer - Används för avisering när beställning är redo för upphämtning hos ombud. Mobiltelefonnumret används av DB Schenker för att kunna ge utökad service av sitt leveransåtagande.
1.2.2. E-post - Används för orderbekräftelse samt för kommunikation mellan kund och Sparköp kundtjänst i syfte att ge en utökad service i samband med beställning.

1.3 Om samtycke ges kan adress, e-post samt mobiltelefonnummer användas för marknadsföringssyfte. Notera att samtycke för marknadsföringssyfte inte behöver ges för att genomföra beställning.
1.3.1 Kund kan när som helst ta tillbaka sitt samtycke för enstaka eller alla marknadsföringskanaler genom att följa instruktionerna i sänt marknadsföringsmaterial eller kontakta Sparköps kundtjänst.

2. Personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträden

Personuppgiftsansvarig för kunddata är Sparköp Postorder AB(556210-1484) Box 911, 50110 Borås.

2.1. Sparköp kan ge auktoriserade personuppgiftsbiträden rätt att använda personuppgifter. Dessa personuppgiftsbiträden är samarbetspartners till Sparköp och dessa finns listade här(link). Dessa behandlar data bland annat för:
2.1.1. I syfte att tillhandahålla tjänsten;
2.1.2. För kundservice;
2.1.3 Marknadsföring, förutsatt att kund gett samtycke;
2.1.4. Att uppfylla skyldigheter som följer av lagstiftning (t.ex. överföring av uppgifter till utredande myndigheter).

2.2. Ett personuppgiftsbiträde kan behandla data endast för att uppfylla specifika uppgifter på uppdrag av Sparköp.

3. Bevarande av uppgifter

Sparköp behåller uppgifterna så länge dessa behövs för att uppnå syftet med användningen, eller så länge gällande lagar kräver det.

4. Kundens rättigheter avseende användningen av data

4.1. Kunden har rätt att ta emot information från Sparköp om användningen av dess uppgifter enligt förfarande som föreskrivs enligt lag;

4.2. Kunden har rätt att kräva att användningen av dess personuppgifter, korrigeras, avslutas och raderas;

4.3. Kunden har rätt att acceptera eller vägra användningen av deras data för marknadsföring.

4.4. Kunden har rätt till att få sina personuppgifter utlämnade i ett format som är möjligt att använda för kunden och för maskininläsning. Kunden har också rätt att överföra data som tillhandahålls av Sparköp direkt till en annan personuppgiftsansvarig såvida det är tekniskt genomförbart med den parten.

4.5. Kunden har alltid rätt att vända sig till dataskyddsinspektionen och domstolen för att skydda sina rättigheter.