Vi använder cookies för att ge dig en riktigt bra shoppingupplevelse i vår butik. Genom att fortsätta surfa här godkänner du cookies.
Jag förstår Mer information
033-14 14 00 order@sparkop.se Kundklubb Sparköp-konto Ordersedel Ny hos oss? Trygg e-handel
 

Köpvillkor

Priser & betalning

Alla priser gäller tills ny katalog utkommer och inkluderar den nu gällande momsen (25%), med reservation för ändring av skatter eller liknande oförutsedda händelser. Vi reserverar oss för eventuellt felaktigt angivna priser. Beställare under 18 år expedieras ej utan målsmans underskrift.

Frakt 59,90 kr samt postförskottsavgift 50,- kr tillkommer på varje kontantorder. Normal leveranstid är ca 7-14 dagar. Vid leveransförsening äger du som kund rätt att häva köpet. Löser du inte ut ditt paket kommer vi att debitera dig en avgift på 199:- för fraktkostnader och hanteringskostnader. Skicka inga pengar i förskott. Vi ansvarar ej för någon form av förskottslikvid.

Vi levererar endast inom Sverige.

Månadsfaktura

Du kan ansöka om Sparköp månadsfaktura i samband med din beställning, antingen genom att fylla i ordersedelns ansökan eller när du beställer via telefon eller i vår internetbutik. Vi kommer att kreditpröva din ansökan. Alla dina inköp under en månad samlas på en faktura som skickas till dig månaden efter. Max kredit vid första köptillfället: 1500:-. Du betalar ingen postförskottsavgift/ efterkravsavgift men frakt 59,90 kr tillkommer på varje order. Du kan se och prova dina varor i lugn och ro innan du betalar. Fakturaavgift 25,- kr tillkommer. Vid försenad betalning av fakturan skickar vi en påminnelse (påminnelseavgift 60:-).

Sparköp-konto

Se kontovillkor och ansökningsformulär eller ta kontakt med vår kundtjänst.

Felaktig eller skadad vara

Vi står för risken under transport till dig. Skulle en skada ha uppstått när du får paketet, anmäl detta genast till oss eller utlämningsstället. Upptäcker du skadan först då du öppnat paketet, anmäl till oss, gärna på baksidan av fakturan. Lämna då gärna ditt telefonnummer. Vi står även för risken vid transport från dig, då det är fel på varan.

Retur och bytesrätt (ångerrätt)

Du har full retur- och bytesrätt på alla varor inom 30 dagar. Vid ev retur kan du använda den förtryckta returadresslappen som du hittar på fakturan i paketet. Lämna alltid paketet på samma ställe där du hämtade det. När du använder den förtryckta returadresslappen debiteras du ett enhetspris på 69:90 oavsett paketets storlek och vikt. Avgiften regleras i efterhand. Skicka aldrig returer som postförskott/efterkrav. Se även returinformation på baksidan av fakturan. Medsänd alltid originalfakturan/returnotan. Vid frågor angående returer eller byten, kontakta vår kundtjänst.

Om du returnerar alla beställda varor betalar vi tillbaka varans pris samt frakt och postförskotts-/efterkravsavgift då vi fått tillbaka varorna. Om du beställt fler varor och inte returnerar alla betalar vi dock inte tillbaka frakten och postförskotts-/efterkravsavgiften eftersom dessa avgifter i de flesta fall är desamma, oberoende av hur många varor du beställt eller hur mycket de väger. Om varan returneras pga att den är felaktig återbetalar vi returfrakten. Återbetalning vid utnyttjande av retur- och ångerrätt sker inom 30 dagar.

Mer information om ångerrätt samt ångerblankett

Ersättningsvara

Om en vara tagit slut för gott och vi har en likvärdig eller bättre vara, som vi kan erbjuda till samma pris, skickar vi den för påseende. Vill du inte ha den, får du självklart sända tillbaka den, vi återbetalar returfrakten.

Reklamation

Om det är fel på varan skall du reklamera detta snarast. I övrigt gäller bestämmelserna i Konsumentköp-lagen. Skicka varan i retur och du får pengar tillbaks eller om du önskar, en ny felfri vara + returfrakt. Medsänd även originalfakturan-returnotan, samt ange orsaken till returen. Tvist rörande reklamation kan hänskjutas till Allmänna Reklamationsnämnden.

Personuppgifter

Sparköp Postorder AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter du som kund lämnar till oss. Dina personuppgifter lagras i vårt kundregister och används för att upprätthålla vår kundrelation och i vår marknadsföring. Du har rätt att en gång per år, efter skriftlig begäran, kostnadsfritt ta del av dina personuppgifter i vårt register. Dina personuppgifter kan även innebära erbjudanden från andra företag som vi tror kan intressera dig. OBS! Du kan när som helst tacka nej till sådana erbjudanden genom att meddela oss detta. Om du uppgett din e-postadress används den endast av oss.